KADETSKE LIGE

Od 18.03.2017. do 08.04.2017. u tri subote igrala se 2. liga za kadete i 1. liga za kadetkinje.

I ove godine smo nastupili s dvije momčadi u 2. kadetskoj ligi, a novost je ekipa kadetkinja. Prva ekipa je opravdala očekivanja prema rejtingu i osvojili su drugo mjesto što je veliki uspjeh i priznanje našeg rada. U prvoj ekipi je najefikasniji bio Luka Pranić sa 6,5 bodova iz 7 partija. Pokazao je najveću borbenost i profilira se kao budući vođa prve kadetske ekipe. Od kapetana i najstarijeg člana prve ekipe, Jana Kaplana, smo očekivali više. Sa 7,5 bodova iz 9 partija je drugi igrač lige pa mu se ne može išta ozbiljnije zamjeriti. Luka Karlušić i Vilim Branica su podbacili u najvažnijim mečevima i iz tih propusta su puno naučili što se moglo vidjeti na seniorskom kupu grada Zagreba. Najmlađi član ekipe, Leni Kaplan, je pokazao da ne moramo brinuti za budućnost.

Što se budućnosti tiče može nas veseliti nastup druge ekipe koja se u jednom trenutku ozbiljno približila prvoj u poretku. Nezahvalno bi bilo ikoga posebno isticati pošto nisu imali rezultatski imperativ, već je ovo bilo jedno iskustvo edukativnog karaktera.

U svojem debiju kadetkinje su ostvarile odličan rezultat. Bile su 5. u ligi što je nadomak kvalifikaciji u finale lige kadetkinja. Ne sumnjamo da će iduće godine ostvariti nastupu na finalu ako nastave ovako marljivo raditi na šahu. Cure su bile izrazito borbene i iz njihovog nastupa možemo svi puno naučiti.

ŠK CAISSA
Masarykova 22
10000 Zagreb
Krešimir Podravec +385 (0)993310010
sahklub.caissa@gmail.com