LJETNA ŠKOLA 2016

Od 1. do 10. srpnja 2016. godine ŠK Caissa organizirao je ljetnu školu za svoje članove. U napornim, ali vrlo korisnim trosatnim treninzima sudjelovalo je 9 članova kluba. Ove godine smo stavili akcent na učenje principa igre u otvaranju te stvaranje planova igre u središnjici. Većinu vremena smo proveli u analizama partija sa ZG Opena i državnog prvenstva učenika koji se natječu. Posebno veseli što su najmlađe polaznice koristeći principe igre u otvaranju „pogađale“ i do 15 poteza šahovskih varijanti.

Naučeno su imali priliku isprobati zadnji dan protiv velemajstora Mladena Palca (elo 2631). Rezultat je bio očekivan – Mladen je pobijedio sve partije. U simultanci protiv našeg predstavnika na Svjetskom kupu 2017. godine najveći otpor je pružao Vilim Branica i Mladenova pohvala mu može biti motiv za budući rad na igri.

Zaključno, učenici su usvojili principe igre u otvaranju, naučili brojne motive te poboljšali svoje razumijevanje šahovske igre. Ljetna škola lagano postaje tradicija i nadamo se da će iduće godine biti brojnija, a mi ćemo se kao organizatori potruditi da bude još kvalitetnija!

 

 

ŠK CAISSA
Masarykova 22
10000 Zagreb
Krešimir Podravec +385 (0)993310010
sahklub.caissa@gmail.com