POJEDINAČNO KADETSKO PRVENSTVO HRVATSKE 2020. – TROGIR 23. – 29.08.

Ovogodišnje kadetsko državno prvenstvo bilo je prilično neobično. Zaraza Covid 19 virusom zarobila je cijeli svijet i diktira uvjete ljudske interakcije na svim poljima. Sportska natjecanja se provode pod posebnim uvjetima ili su odgođena za neka ‘normalnija’ vremena.

Pojedinačna kadetska državna prvenstva se tradicionalno igraju krajem 6. mjeseca odmah po završetku školske godine, no ove godine to nije bilo moguće, već je održavanje prvenstva odgođeno za kraj 8. mjeseca. Djeca su igrala pod maskama i s razmakom između ploča uz uputu da odmah nakon partije napuste dvoranu za igru.

Usprkos čudnim uvjetima igre dojmovi djece i roditelja iz pratnje su pozitivni. Državno prvenstvo je organizirano odlično i okupio se velik broj natjecatelja u svim dobnim skupinama (197 ukupno), te je sve prošlo u najboljem redu. Hrvatski šahovski savez je pokazao da ima resurse i znanje za organizaciju natjecanja i u teškim i izazovnim vremenima.

Iz kluba je nastupilo petero članova (Ema Gal, Lucija i Marta Rilje, Andrej Krašnjak i Petar Pezer), a osvojene su tri medalje.

Ema Gal je pobijedila u konkurenciji kadetkinja do 7 godina! Lucija Rilje je bila 3. u konkurenciji kadetkinja do 9 godina i prva u konkurenciji do 8 godina, a mlađa sestra Marta je osvojila srebrnu medalju u konkurenciji do 7 godina!

Andrej Krašnjak je osvojio 4. mjesto, a brončana medalja mu je pobjegla za pola boda. Najiskusniji natjecatelj iz kluba Petar Pezer nije se proslavio, ali će sigurno na nekim od narednih prvenstava pokazati da i on može do medalje.

Svi iz kluba su ponosni na svoje članove koji su se odvažili natjecati i postignute uspjehe!

Uz nadu u brzo rješenje problema sa pandemijom zaraze korona virusa i povratak na ‘staro normalno’ nastavljamo s treninzima u klubu i online varijanti kako bi igrali što bolje i osvojili još više medalja na natjecanjima!

ŠK CAISSA
Masarykova 22
10000 Zagreb
Krešimir Podravec +385 (0)993310010
sahklub.caissa@gmail.com